web analytics

Interclub

 

De Koninklijke Belgische Golf Federatie (KBGF) organiseert elk jaar de INTERCLUBKAMPIOENSCHAPPEN.
Golf Puyenbroeck neemt hier telkens met verschillende teams aan deel. Wat is het? Wie neemt deel?
Hoe verloopt het allemaal

INTERCLUB : ?

De Interclubkampioenschappen van Belgiëworden gespeeld volgens de formule match play zonder handicap, eventueel voorafgegaan door een kwalificatie in stroke play volgens de leeftijdscategorie..
Elke club, effectief lid van de KBGF, mag in elke categorie één Heren/Boys ploeg en één Dames/Girls ploeg inschrijven.

In elke categorie (dames, heren, boys, girls, senioren heren, senioren dames) wordt gespeeld in verschillende divisies.

Per categorie/divisie zijn voorwaarden bepaald waaraan de spelers moeten beantwoorden. Deze vindt u op deze link.

 

Alle deelnemende spelers moeten een actieve handicap hebben . Als je minstens 4 qualifying scores in het vorige seizoen gespeeld hebt en deze Hcp. bevestigd of aangepast werd met de Annual Handicap Review, heb je een actieve Hcp.

Nieuwe clubs worden in de laatste divisie van hun categorie ingedeeld. Zij kunnen “promoveren”onder voorwaarden die door de KBGF bepaald worden .  Je kan het Algemeen reglement terugvinden op de website van de KBGF (http://www.golfbelgium.be )

Er wordt gespeeld op verschillende terreinen die per wedstrijd worden aangewezen door de KBGF.

Golf Puyenbroeck en Interclub

Puyenbroeck neemt in 2015 deel met 7 ploegen . Elke clubploeg heeft een captain die verantwoordelijk is voor de samenstelling van zijn ploeg, hij beslist over de opstelling van de spelers bij elke wedstrijd en is in het algemeen de contactpersoon voor zijn spelers, de ontvangende Golf clubs, de sportcommissie, …

Heren

Head Captain : Danick Hantson

Men II – Div 4

Men III – Div 5

Men IV – Div 5

Dames

Ladies II Div 2

Ladies III- Div 4

Senioren – Heren

Men I – Div7

Men II – Div 8

Senioren – Dames

Ladies II – Div 7

Junioren

Girls U18

Wie kan meedoen ?

Elke speler die een actieve handicap heeft op de eerste dag van het clubkampioenschap waaraan hij deelneemt én die aan de leeftijds- en handicapvoorwaarden ( zie tabel hierboven) beantwoordt kan door zijn club afgevaardigd worden.

 

Interesse ?

Voorwaarden

Ga na of je aan de voorwaarden voor deelname in jouw categorie beantwoordt. Neem eventueel contact op met één van onze captains of een lid van de sportcommissie.

Tijdsbesteding  

Wie zich engageert moet zich vrij maken voor alle voorbereidende trainingen de wedstrijden. Reken op minimum 3 à 4 wedstrijddagen en evenveel tijd om op de verschillende terreinen de kennismakingsronde te gaan spelen. Bovendien worden 6 uur training op Golf Puyenbroeck voorzien.

Kandidaten

Zoals gebruikelijk in de golfsport  beslist de captain over de samenstelling van zijn ploeg en de opstelling van de spelers. Wie zich kandidaat stelt en/of meespeelt dient de beslissingen van de captain “sportief” te aanvaarden.