web analytics

Golf Puyenbroeck

Om de golfsport voor iedereen vlot toegankelijk te maken, ontwikkelde het provinciebestuur Oost Vlaanderen in 2004 een ‘publieke golf’ in provinciaal domein Puyenbroeck.
Zowel beginnende als ervaren golfers vinden er moeiteloos hun draai. In tegenstelling tot de klassieke golfclubs moet je er geen toetredingsvergoeding betalen. Je betaalt enkel een dagticket of een budgetvriendelijk jaarabonnement om er te kunnen golfen.

De oefenfaciliteiten (driving range, oefenbunker en oefengreen) van Golf Puyenbroeck zijn toegankelijk voor iedereen. Golf Puyenbroeck beschikt bovendien over een ‘indooroefenruimte’ en overdekte afslagplaatsen. Voor je het 9 holes golfterrein mag betreden, moet je een golfvaardigheidsbewijs behalen en een geldige federatiekaart met handicap voorleggen.
Het golfterrein met een lengte van 3155 m en par 36 is zo ontworpen dat elke speler er een sportieve uitdaging in vindt. De greens zijn doordacht, beschermd door natuurlijke waterhindernissen of kunstmatig aangelegde zandbunkers.
Op 3 mei 2012 kende de Vlaamse Vereniging voor Golf (VVG), op advies van haar Commissie Ruimtelijke Ordening en Milieu, het ecolabel ‘Golf & Milieu’ toe aan Golf Puyenbroeck. En in september 2012 behaalde Golf Puyenbroeck tevens het ‘GEO Certificaat’uitgereikt door Golf Envirnment Organisation (Internationale organisatie).

 

Faciliteiten

  • Driving range, oefenbunker en oefengreen: de bezoeker kan hiervan zelfstandig gebruik maken
  • Individuele en persoonlijke opleiding + instappakketten en groepslessen via een golfprofessional
  • Groepsinitiaties en golfontdekkingen: kennismakingslessen voor groepen
  • Juniorlessen op woensdagnamiddag en zaterdag- en zondagvoormiddag voor 8 tot 16-jarigen begeleid door een golfprofessional
  • Behalen van een golfvaardigheidsbewijs (GVB): er wordt een degelijke voorbereiding aangeboden via theoretische en praktische lessen
  • 9 holes terrein voor de meer ervaren spelers met een handicap 0-45
  • cafetaria ‘De laatste afslag’

 

Visienota sportcentra

Hieronder kunt u de visienota van de provincie raadplegen: