Senioren anno 2015

Voor veel golfers eindigt het seizoen ergens in de herfst en start het terug bij het begin van de lente.  Op onze thuisbaan zie je  alleen nog de vertrouwde diehards rondjes lopen.  Sinds dit jaar zijn er ook een aantal senioren die gebruik maken van de fitnesslessen voor golfers om te proberen het einde van de winter te  halen zonder al te felle voorjaarsstijfheid. Maar we willen het volgende jaar ook altijd nog een tikkeltje beter spelen dan in 2014 of minstens nog een pak meer plezier hebben in onze sport  dan in het voorbije jaar. Daarom willen de sportcommissie en Golf Puyenbroeck nú al samen met de senioren het volgende seizoen goed voorbereiden .

Golfers leven langer !

“De sterftekans van golfspelers is veertig procent minder dan die van niet-golfers – en dat betekent dat golfspelers vijf jaar langer leven dan normaal.”  (Bron : www.gezondheid.be) In Vlaanderen behoren meer dan 52 % van de golfers  tot de categorie senioren. golferssenioren1Zeer opvallend is de stijging van het aantal 70-plussers : in de periode 2009 – 2013 steeg deze groep senioren met bijna 15 %. Golf Puyenbroeck kan dus bijdragen tot deze tendens om mensen gezond ouder te laten worden. De jongere en zéér actieve senioren  hebben de mogelijkheid om zich in reguliere competities te meten met leeftijdsgenoten uit andere clubs. Maar ook voor de recreatieve senior-golfer moeten we een aanbod klaar hebben. Hiermee draagt Golf Puyenbroeck niet alleen bij aan de opleiding van beginnende golfers (van elke leeftijd)  maar ook aan het gezond ouder worden van de (Oost-)Vlaamse bevolking.

2015 : competitief en/of recreatief

 

1.  Interclub

Op 30 november ll.  nodigde de sportcommissie alle spelers uit die reeds deelnamen aan de verschillende interclubwedstrijden van de K.B.G.F. maar ook al diegenen die zich geroepen voelen om in het volgende seizoen deel uit te maken van een interclubploeg. Daar werd o.m. aangekondigd dat Golf Puyenbroeck volgend jaar met 1 dames- en 2 herenploeg(en) aan deze interclubcompetitie zal deelnemen. Kandidaten voor één van deze seniorenploegen konden zich melden bij de resp. Captains.

2.  VVG : voor elk wat wils

Zopas heeft ook de Vlaamse Vereniging voor Golf ( VVG) haar seniorenprogramma voor 2015 bekend gemaakt. Het programma omvat 6 wedstrijden  die zowel de betere golfer ( met een lage handicap) als de meer recreatieve golfer die toch eens een wedstrijdje wil spelen kan aanspreken. In onderstaande tabel vind je een samenvatting van dit wedstrijdprogramma: golfersseniorentabel   Iedere senior die zin heeft om eens samen met andere clubleden of alleen aan één  van deze wedstrijden deel te nemen kan hierin wellicht zijn gading vinden. Maar misschien wens je nog wat meer toelichting … daarom NODIGEN WIJ JE UIT.

Laat je horen

We willen je niet alleen informeren je de kans geven om je interesse voor één van de wedstrijden te noteren maar vooral ook jouw suggesties horen voor  de seniorenwerking van 2015. Daarom NODIGEN WE JE UIT  OP golferssenioren2

 

zondag 21 december 2014 om 10.00 uur

in Golf Puyenbroeck

SENIOREN  OUTLOOK 2015